Manga i Vi: Les Gouttes de Dieu (Kami no Shizuku)

Tothom sap que hi ha molts llibres i tractats sobre viticultura i enologia. A la nostra Biblioteca en tenim un fons especialitzat. També el món de la ficció ha trobat la inspiració en terroirs, vins, enòlegs i vinyes. El gènere negre té, per exemple, Jean-Pierre Alaux i el seu detectiu sibarita Benjamín Cooker, mentre que pel.lícules com Entre Copas, Un buen año i Sangre y vino, entre altres, també tenen el món del vi com a leitmotiv… Fa anys que això passa, tot i que allò que pugui sobtar-nos més és que fins i tot el còmic manga hagi convertit el vi en un fenòmen de masses en països com Corea o el Japó.

És el cas de Les Gouttes de Dieu (Glénat, 2004), una obra on hi descobrim una història on es barreja el vi i el manga, de la mà del prestigiós autor japonés  de manga  Tadashi Agi, i el dibuixant Shu Okimoto.

Aquest Seinen manga –que en data d’avui consta de 27 volums- narra les aventures d’un jove que descobreix el món del vi i de la vinya francesa.Tot comença amb la mort del prestigiós enòleg Yutaka Kanzani. El seu excepcional celler serà heretat per aquell dels seus dos fills que en sigui mereixedor. Els dos candidats són Shizuku, el protagonista,  i Tomine, un reconegut catador de vins i crític gastronòmic (adoptat misteriosament  abans de morir el seu pare). Hauran de demostrar a l’advocada del pare que són dignes de “Les Gouttes de dieu”, la col.lecció dels millors vins del món, per la qual cosa hauran de resoldre 12 enigmes relacionats amb aquests vins sublims. Una recerca del tresor en forma de thriller que enfrontarà aquests dos germans de caràcters oposats. Una trama que porta al lector a descobrir l’univers del vi, el seu llenguatge, les seves particularitats i tradicions. Segons Tadeshi Agi, al Japó, Corea del sud, però també a Taiwan, aquest manga ha despertat passió pel món del vi. Al continent asiàtic, per norma general, els vins europeus són considerats sofisticats, reservats a les èlits. A Les Gouttes, els joves descobreixen el vi com una beguda que inspira i fa imaginar, i despareix aquesta imatge de producte elitista.

Acció, aventura, intriga i sensualitat. Una manera lúdica i eficaç d’apropar els joves al món del vi. Més d’un milió de còpies venudes a Corea del Sud, han encoratjat als lectors a visitar vinateries amb el manga sota el braç. Només cal dir que un dels vins descrits en una de les entregues va vendre 20.000 ampolles en un sol dia, al Japó.

El manga de moment només es pot llegir, a banda de la versió original, en francés i anglès. A França està editat per Glénat i als EUA per Vertical. Per quan una edició en català?

El cómic –en francès- el trobareu disponible a la Biblioteca.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s