Llibres deliciosos

“La Cebolla tiene que estar finamente picada. Les sugiero ponerse un pequeño trozo de cebolla en la mollera con el fin de evitar el molesto lagrimeo que se produce cuando uno la esta cortando”. Així comença la novel·la de Laura Esquivel Como agua para chocolate , un relat apassionat i tendre sobre els camins que porten de estómac al cor. Com també de cors i estómacs tracta  la primera novel·la d’Ada Parellada Sal de Vainilla,  una història d’amor entre fogons  i d’amor incondicional per la cuina.

I és que en la literatura trobem reflectit aquest amor pels fogons i els àpats. Vegeu si no la Babettette, que després de passar tot un any contenint-se, acaba preparant un festí que trasbalsa- per uns dies- la vida d’una petita comunitat de Noruega.

I la novel·la negra no es queda fora: des de Carvalho  fins al comissari Montalbano, uns gourmets i amants de la bona cuina que no dubten a fer una pausa entre les seves investigacions per degustar un bon plat.

Si us interessa de veritat la cuina i sou uns àvids lectors, no deixeu de visitar Yummy Books, un bloc creat per Cara Nicoletti, una cuinera i escriptora de Brooklyn, Nova York. Va crear un Club de Lectura amb els seus amics, i cada cop que acabaven de llegir un llibre, feina una recepta sobre l’obra. Va tenir tant d’ èxit que tothom hi volia anar a menjar: així va néixer el bloc. Hi podeu trobar des de la recepta de Panna Cotta de taronja sanguina (inspirada en  Twilight, d’Estephanie Meyer), Magdalenes del cantó de Swann (Marcel Proust, Pel cantó d’Swann), Pastes de llavors de cardamom Jane Eyre (Jane Eyre, Charlotte Brontë) o el darrer post al bloc , Suflés de llimona  i blinis amb caviar Retorn a Brideshead (d’Evelyn Whaugh).

Que vagi de gust.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s