Lectures contra el desànim

“Sovint ens pensem que no podem fer front a certs problemes, però aquesta creença no té res a veure amb la nostra capacitat real. Se sap que si a un elefant petit el lligues a una soga amb pocs metres de diàmetre, quan ja és gran i fins i tot sense la soga, no es mourà més enllà d’ aquesta distància a la que s’ha acostumat de petit. (…) Encara que pugui. Tant allò que podem fer com allò que no podem fer ho tenim a la ment, és qüestió de creença. Creus que no podràs vèncer el desànim? Doncs efectivament, no podràs. Creus que el podràs vèncer? Doncs efectivament podràs.”

Aquestes sàvies paraules les diu Takumi, el mestre de tir amb arc que convertirà aquest art en una ensenyança vital per a la jove Saki, a qui ha vençut el desànim.

Les trobareu al llibre d’Ariel A. Almada , Els Cirerers al desembre: cada problema amaga sempre una oportunitat meravellosa.

En aquests temps d’incertesa, de dificultat i de crisi, la lectura de  llibres com Els Cirerers… ens fa veure una llum al final del túnel. O almenys, hi trobem consol.

També és el cas de la La Llei del mirall, de Yoshinori Noguchi, la història més emotiva per aprendre a resoldre els problemes de la vida buscant dintre d’un mateix.

O Viaje al optimismo, d’Eduard Punset: “El pasado siempre fue peor y no hay duda que el futuro será mejor”.

També Superar la adversidad, de Luis Rojas Marcos, on el cèlebre psiquiatra analitza què mou la majoria de persones a superar l’adversitat.

O Con rumbo propio, de Andrés Martin Asuero, un llibre per reflexionar sobre la vida i com viure-la amb plenitud.

I finalment, La Bona vida, d’Àlex Rovira, que ens dóna les claus per adoptar actituds positives.

Aquests i molts d’altres llibres que potser us poden ajudar, els trobareu disponibles a la Biblioteca.  Com deia José Agustín Goytisolo, a Paraules per a Júlia:

“Tu no pots tornar enrere,

Perquè la vida ja t’empeny

Com un udol inacabable.”

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s