Parlar de la mort amb els infants

“Educar per a la mort resulta inseparable d’educar per a la vida, i a l’inrevés. Més encara, és l’única manera possible i sincera d’educar per a la vida.”

Joan-Carles Mèlich

La Literatura infantil ocupa un lloc privilegiat i indispensable per ajudar a pares i educadors a acostar als infants a la realitat i ajudar-los a viure.  Els llibres ens ajuden a donar respostes  a les qüestions de la vida que ens amoïnen.

Aquests dies segurament us apropareu al cementiri, i pot ser que els vostres fills, nebots, néts, es facin preguntes. Des de la Biblioteca de Falset us hem preparat una selecció de llibres per a infants per tal d’abordar el tema de la mort amb els més petits; és un tema difícil d’explicar, i és trist. Però hi ha molts contes infantils que tracten aquest tema d’una manera delicada i reeixida. Doneu un cop d’ull a la nostra selecció.

Ara bé, potser no heu tingut cap més remei que parlar de la mort amb els vostres fills, o és un tema del què en voleu conversar amb ells. Doncs a la Biblioteca hi trobareu, al Racó dels pares, un seguit de llibres que us hi poden ajudar. Us en suggerim uns quants:

¿Está la abuelita en el cielo?: cómo tratar la muerte y la tristeza, de Heike Baum, per a nens de tres a set anys, amb idees per tal que el més petis puguin afrontar la mort.

El Nen i la mort: acompanyar els infants i adolescents en la pèrdua d’una persona estimada, de Montse Esquerda i Anna Ma. Agustí, llibre que pretén explorar l’univers del nen i el jove en relació amb la mort i les seves reaccions davant la pèrdua d’una persona estimada

Los Niños y la muerte, d’Elisabeth Kübler-Ross, on amb un llenguatge senzill, se’ns parla de les pors, els dubtes, la confusió i l’angoixa que pot representar la mort d’un ésser estimat.

I La mort explicada a la meva filla, d’Emmmanuelle Huisman-Perrin, on l’autora  ens demostra que conversar sobre la mort amb els nostres fills és una de les millors maners d’estimar la vida.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s