ESCRIPTORS LOCALS II

Autors d’ara.

Raimond Aguilo Aguiló Bartolomé  (1950)

Ha treballat en una entitat bancària durant trenta anys, i actualment està prejubilat. De formació autodidacta, ha conreat sempre la poesia. Destaquen els poemaris Memòria urgent, Premi Ventura Gassol 1988, Les cartes marcades (2011), La roca roja, Premi Marià Manent 2010, i Monòlegs fets a posta a la nit i a la posta, Premi 9 d’Octubre de Poesia en valencià 2011.
És soci de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC).

fede

Frederic Cortés i Cortés (1960)

Es Mestre tot i que treballa de comptable. També ha estat col·laborador de Ràdio Falset  La música és una de les seves passions, tot i que lo que més li agrada és escriure versos o prosa. Amb això ha guanyat algun premi al concurs literari de Falset i als Jocs Florals de Torroja.

Les seves obres publicades són  la sèrie d’aventures dels detectius Johnnson and Johnnson, El català és un misteri poètic, La Poesia no fa ombra i De tots Sants a les rebaixes de gener. Forma part del grup d’autors de novel·la negra i ebrenca.

 

Joan Giné Masdeu (1950)gine

És llicenciat en fillologia romànica a l’Universitat de Barcelona (1973). Ha treballat com a professor. Durant cinc anys treballà a l’Escola Elisabeth de Salou, i des de l’any 1978 treballa a l’Institut Antoni Martí Franquesde Tarragona , del qual n’és el director des de l’any 1996  i del qual en va ser el cap d’estudis durant set anys.

Obra publicada: Poemes setantànics (1971), A frec de Capitell (1978), Quaderns de geografia (1982), El Genet nu (Premi ciutat de TarragonaPin i Soler 2009), Un Sojorn a Baden-Baden (2012).  També va guanyar el Premi Ramon Muntanyola de Poesia del 1979. I ha col·laborat en diverses revistes, entre elles “Papers de Batxillerat“, “Perspectiva escolar”, “La Gent del Llamp” i “Lo Floc“.

Mercè Macip (Barcelona, 1920)macip_cob_editora_257_154_1

Nascuda el 1920 a Barcelona, la bibliotecària Mercè Macip té una gran vinculació a Falset, d’ on era la seva família i on ella ha passat i continua passant tots els estius de la seva vida. Primera bibliotecària de la Universitat Rovira i Virgili, els seus poemes parlen de Falset com una terra idíl·lica i enyorada, recollits en l’obra Petits poemes.

Agusí Masip (1955)agusti

Es mestre de vocació i tal i com ell mateix diu, la seva passió és l’escriptura, col·laborador des de fa molts anys de Ràdio Falset on ha fet diversos programes sobre literatura i llibres, escriu també en revistes de caire local i comarcal i ha participat en moltíssim premis literaris. La seva obra publicada són llibres de poesia L’efecte espantall i Festins d’amor i altres àpats, tot i que també escriu prosa.

Toni Orensanz (1970)orensanz

Toni Orensanz és periodista i guionista freelance. Ha col·laborat a La Vanguardia des de 1996 i també a La Veu de l’Ebre, Cadena SER,  TV3Avui,  El Mundo, Descobrir Catalunya i GEO. Ha estat guionista d’El Terrat. El programa Cops de geni que codirigia per a la Xarxa de televisions locals i produït per Canal Reus TV ha estat guardonat amb el premi Miramar de televisió de la Diputació de Barcelona el 2008.

Obra Publicada: Jo no sóc de Barcelona (Planeta, 2000), Passió, sang i oblit :crònica d’una de les últimes execucions públiques a Catalunya (2001), Priorat (Lunwerg, 2004), Ebro, el río y la vida (Lunwerg, 2007), La Guerra civil en Aragón (Diputación de Zaragoza, (2007), Nicomedes, el verdugo diligente (2002) teatre, Bandera, banderita, bandereta (2004) teatre, El mort (2008), monòleg per al l Centre d’Arts Escèniques de Reus(CAER), L’òmnibus de la mort. Parada Falset (2008), El Falsari, 2010, Bildelberg Club Cabaret, amb Oriol Grau (2010) teatre i El Priorat del vi i l’oli, 2012).

Part de la seva obra la trobareu a la Biblioteca. Consulteu el catàleg

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s