Un llibre, un bon regal

nens llegint

A l’hora d’ escriure la carta als Reis Mags d’ Orient, no hi pot faltar un bon llibre. La lectura cal viure-la com un plaer: és veritat que llegir ens ajuda a què passem una estona agradable, però també és una gran manera per conèixer altres mòns, realitats diferents i fer volar la imaginació. Un llibre mai fa nosa. Cal convidar els llibres a formar part de la nostra vida quotidiana.

Cada lector és un món: abans de comprar un llibre, hem de tenir en compte els seus interessos. Cal pensar en l’edat del lector, en les seves aficions, què li ha agradat llegir, què no… I, és clar, no sempre el llibre més car és la millor opció. Si no sabeu com escollir un bon llibre, sempre podeu acudir als especialistes: un llibreter, un bibliotecari, un mestre…

 Algunes recomanacions

Abans dels 5 anys, la il·lustració ha de predominar: llibres d’ imatges, històries rimades, amb animals com a protagonistes. També llibres amb històries quotidianes sobre coses que ens envolten, llibres manipulables, contes de fades senzills.

 A partir dels 6 anys els nens i nenes ja comencen a llegir. Poden començar a crear la seva biblioteca particular. Ja podem començar a comprar llibres informatius: diccionaris, llibres d’ animals i plantes, del cos humà, llibres de cuina, i llibres que responen al seus dubtes. També és el moment de comprar els primers llibres de poesia, de faules i llegendes i contes tradicionals.

A partir dels 8 anys ja els podem preguntar quins llibres prefereixen. És el moment de començar amb els còmics, amb històries d’ arguments més complicats. És l’edat dels llibres d’ aventures, d’ històries de colles d’ amics, de les històries de fantasia. I dels llibres informatius sobre el món que ens envolta.

I a partir dels 12 anys, es comença a construir l’itinerari lector: podem regalar clàssics com l’Alicia, El Màgic d’OZ, en Tom Sawyer…  És l’època de les aventures perilloses, la ciència-ficció, el misteri i l’amor.  I no ens oblidem de la poesia, el còmic, les revistes…..

Llegir, com créixer  no és sempre fàcil. Deixeu-los llegir.

Com vulguin, el què vulguin, on vulguin.

Demaneu llibres als Reis d’ Orient!

 

 

 

 

 

 

 

 

One response to “Un llibre, un bon regal

  1. Jo aquestes festes en regalo cinc! Els he triat amb molt detall: alguns els he fullejat prèviament (sap llegir lletra lligada o només de pal?), en altres, he buscat l’autor que se que tant li agrada, he triat un títol nou d’una col·lecció d’aventures que sovint llegeix… És veritat, cal pensat bé en la persona que l’ha de llegir… ja tinc ganes de veure la cara que farà cadascú en rebre’l. Bona lectura!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s