AVUI RECOMANEM…. El Higo más dulce, de Chris Van Allsburg

3353552-LChris Van Allsburg no defrauda, és un autor sinònim d’excel·lència. Amb El Higo más dulce, un album deliciós, conjuga una trama típica de rondalla -unes figues amb propietats màgiques- amb un desenllaç propi d’un conte inquietant que hauria pogut firmar Pere Calders, Mercè Rodoreda i, fins i tot, Quim Monzó. És potser per aquest final kafkià que el llibre és més apropiat per a un públic juvenil, i naturalment, per als adults.

El texte, breu i concís, se’ns presenta despullat d’adjectius, però no hi fa res: la història és rica en detalls i matisos gràcies a la il·lustració. El particular estil de Chris Van allsburg (vegeu sino Jumanji, l‘Exprés Polar o el gens convencional Los misterios del señor Burdick) ens mostra els personatges amb una gran profunditat fent que gairebé puguem arribar a percebre com pensen i què senten.

Es una il·lustració amb una gran força i emotivitat, molt expressiva i que aconsegueix crear una ambientació de misteri molt particular: des del primer moment ets conscient que alguna cosa fora del comú és a punt de passar. Al meu entendre, El Higo más dulce és molt recomanable, una petita joia; estaria molt bé poder-la llegir en català…

alsbroug

I per cert, no deixeu de visitar la web de l’escriptor: amb jocs, pàgines per pintar, pòsters i tot amb la seva peculiar atmòsfera: és fantàstica!

 

Chris Van Allsburg. El Higo más dulce. Fondo de Cultura Económico, 1995. Col. A la Orilla del Viento

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s