WONDER

374Hi ha llibres que ens arriben a l’ànima, i ‘Wonder’ és un d’ells.
Wonder és l’Auggie, un nen que va néixer amb una malformació facial que li ha impedit anar a una escola normal. Fins ara. El nou curs l’Auggie comença en una escola nova. Podrà convèncer els seus nous companys que és com ells, malgrat les aparences?
Aquest és un llibre que voldreu tenir per rellegir, recomanar, prestar i també per llegir junts pares i fills.
‘Wonder’ és una obra que ens parla de la importància de ser respectuosos i considerats amb els altres, de l’amabilitat, l’amor, la bellesa, la bondat i el coratge. I de la lluita contra les adversitats i la superació personal.
L’autora, R.J.Palacio, és dissenyadora gràfica de dia i escriptora de nit. Viu a Nova York amb el seu marit, els seus dos fills i un gos negre que es diu Ós. ‘Wonder’ és la seva primera novel•la.
L’autora explica que la inspiració per escriure la novel•la va sorgir arran d’una trobada que va tenir fa uns anys a la porta d’una gelateria. Una nena, que tindria uns set o vuit anys, amb una deformació a la cara, estava asseguda en un banc amb la seva mare i una altra noia. Palacio va témer el moment que el seu fill la veiés, tement que reaccionés d’una manera que pogués ferir els sentiments de la petita. Per evitar-ho, va decidir aixecar-se i anar-se’n amb el seu fill, però llavors el seu fill gran va aparèixer i va cridar al petit, que va veure la nena en aixecar la mirada.
Abans que comencés a plorar, Palacio va agafar-los a tots dos i se’ls va endur corrent alhora que escoltava com la mare de la petita els deia a ella i a l’altra nena: “Bé, noies, és hora de marxar”. I això va trencar el cor de l’escriptora, que va voler tornar-se per disculpar-se, però que no ho va fer, avergonyida com se sentia.

Com diu la ressenya a ‘The Independent’ (UK):
“Hi ha un missatge al llarg de tot el llibre, i qui més clarament l’exposa és la veu d’un mestre que té la capacitat d’inspirar: si tots fóssim una mica més considerats amb els altres, el benefici seria incalculable. Tot plegat per acabar amb la ferma ressolució de ser millor persona: ja em direu què més se li pot demanar a un llibre”.

Us deixem aquí el booktrailer del llibre:

http://www.youtube.com/watch?v=K07AAUSYppY

I si us agrada Wonder també us recomanem:
Simple, de Marie-Aude Murail
El Curiós incident del gos a mitjanit, de Marc Haddon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s