Tret de sortida a la quarta temporada del Club de Lectura

Ahir va ser la primera trobada del Club de Lectura de la Biblioteca, una quarta temporada que comencem amb ganes i amb noves incorporacions: ja som 25 lectores!

La primera lectura ha agradat gairebé a tothom, però sense entusiasmar: La llibreria de les noves oportunitats és un llibre que es llegeix fàcilment, una història bonica, però que vistos els comentaris de totes, no passa de ser un passatemps (que tampoc és poca cosa). Deixa bon regust però és lleugera.

L’autora és  Anjali Banerjee, nascuda  a l’Índia però que  es va criar al Canadà. La seva passió per l’escriptura ve de lluny, ja que la seva àvia era una coneguda novel · lista, així que als set anys Anjali ja va escriure el seu primer conte. Des de llavors ha publicat cinc novel · les per nens i tres obres per al públic adult. Entre elles destaca La llibreria de les noves oportunitats, que s’ha traduït a diferents idiomes i és un èxit en molts països d’Europa. La botiga dels records perduts és la seva novel · la més recent.

Us deixem aqui l’argument del llibre:

Hi havia una vegada una vella llibreria a la petita i plujosa illa de Shelter..En aquest indret tan especial, on els llibres tenen vida pròpia, un dia hi arriba Jasmine, disposada a fer-se càrrec del negoci mentre la propietària, la seva tieta Ruma, viatja a l’Índia per guarir el seu cor cansat.

Tota sola, entre la pols i el desordre, la jove prova de donar un toc de modernitat al local, exposant títols nous i atractius a l’aparador, però ben aviat els clàssics de sempre imposen la seva presència i els autors vius i morts es passegen per les prestatgeries fent sentir la seva veu. La Jasmine torna a descobrir Shakespeare i Edgar Allan Poe, i no només això: aprèn a escoltar els seus clients, a comprendre el que realment busquen en una novel·la o en un manual de cuina, i acabarà trobant l’home amb qui compartir tots els llibres de la seva vida.

La llibreria de les noves oportunitats és alhora una faula romàntica i un homenatge a la bona literatura, perquè, molt sovint, és a les pàgines que ja groguegen d’un llibre oblidat on trobarem les paraules que poden canviar la nostra vida. “Dedico aquesta novel·la a tots els llibreters, siguin on siguin. Ells no es cansen mai de vendre somnis”. Anjali Banerjee.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s