Camps de Solidaritat 2014: xerrada a la biblioteca

11Ahir divendres varen venir a la biblioteca l’Helena Barceló i la Clàudia Giménez a explicar-nos què son els camps de solidaritat de SETEM i la seva pròpia experiència com a participants. L’Helena ha estat a Equador i la Clàudia a Mèxic. Elles, com més de 5000 persones més, han viscut aquesta experiència inoblidable.
3 continents, 14 països i 22 destinacions diferents. Els camps de solidaritat ens ofereixen la possibilitat de formar-nos, de conviure i col·laborar amb organitzacions d’Àsia, Amèrica Llatina i Àfrica en àmbits com l’educacio, el comerç just, l’emigració o els drets humans.
Les condicions de participació són:

Tenir més de 18 anys.

Disponibilitat per participar a les jornades formatives prèvies al viatge.

Ser soci/a de SETEM (en cas de no ser-ho, podràs fer-te soci/a mínim durant l’any que dura l’activitat).
L’experiència implica participar en un cicle de formació i sensibilització que es desenvolupa en tres fases:

1a fase – Preparació i formació (d’abril a juny)
Curs de formació ‘Apropar-se al Sud’ reconegut pel Pla de Formació de Voluntariat de Catalunya. Es tracta d’un curs obligatori de 40 hores que es realitza en dissabtes.
2a fase – Viatge i estada a un país del Sud (juliol, agost o setembre)
Al llarg d’un mes coneixeràs la feina d’organitzacions locals dels països del Sud, conviuràs amb les persones que hi estan vinculades i compartiràs tallers i activitats quotidianes.
3a fase – Difusió i acció al Nord (a la tornada)
De tornada, per tal de no deixar aquesta experiència de solidaritat en un viatge d’un mes, els participants us comprometeu a divulgar el que heu après i, així, contribuir a sensibilitzar l’opinió pública sobre la realitat de desigualtat que haureu vist als països del Sud.

“Si no hagués passat pels Camps de Solidaritat no seria la mateixa persona” ens explica el Jordi Serra, mentre que l’Aleyda Mestres ens diu: “L’experiència em va donar energies per lluitar per un món millor”. Entra a la secció de Testimonis per conèixer de primera mà la veu dels participants d’altres edicions o visita els blocs dels Camps de Solidaritat 2013.

El període d’inscripció comença el 14 de gener de 2014 i es tancarà a finals de març. Les places són limitades.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s