84 Charing Cross Road, llibre del mes del Club de Lectura

índexEls anys posteriors a la Segona Guerra Mundial.
Nova York: Una dona intel·ligent, enginyosa, culta, atrinxerada en un apartament petit i atapeït de llibres i cendrers: Helene Hanff. Londres. Una ciutat on encara es poden observar els cràters de les bombes. Un anglès reservat, meticulós, treballador, casat amb una dona tan silenciosa com ell: Frank Doel.
Helene Hanff descobreix un petit anunci d’una llibreria de Londres, especialitzada en llibres de segona mà. Decideix escriure a aquesta llibreria i demanar edicions difícils de trobar a Nova York per un preu mòdic. Li contesta Frank Doel, fidel empleat de la llibreria. D’aquesta manera, s’inicia una correspondència que durà vint anys, en què Helene i Frank Doel parlen de llibres, autors oblidats, farina, ous, penics, penes, alegries, esperances, somnis…, els elements insignificants que conformen dues vides.
L’alegria, l’humor, l’enginy, l’efervescent personalitat de Helene contrasta amb la correcció britànica aparentment freda de Frank Doel. Però el vincle que els uneix, l’amor als llibres, és més fort que les diferències i es fa més profund amb el decurs dels anys. La intimitat que aconsegueixen aquestes dues ànimes solitàries és més rica, més viscuda, més real, que l’oceà que les separa i que cap dels dos s’atreveix a passar.
84charingcroosroad
És la història de dues ànimes solitàries unides per una passió: la passió per la lectura, pels llibres, per aquestes finestres cap a altres vides que mai no ens deixen de fascinar.

Als anys 70, aquest llibre esdevingué un gran èxit teatral i se’n va fer una pel·lícula encantadora protagonitzada per Anne Bancroft i Anthony Hopkins, “La carta final“. Tot i el renom i de l’adoració de milers de lectors, Helene Hanff mai no arribà a ser una dona rica i sobrevisqué gràcies als drets d’autor de les seves obres i va haver d’acceptar ajuda econòmica per pagar les factures mèdiques.
Isabel Coixet va dirigir l’adaptació al teatre de “84 Charing Cross Road ” el 2004 amb la interpretació de Carme Elias i Josep Minguell en els papers protagonistes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s