Els Divendres de lletres i vins: Fede Cortés

En motiu de la segona edició de Biblioteques amb DO aquest mes de maig de 2014, publiquem cada divendres un seguit d’entrevistes a persones del món del vi. Són els nostres Divendres de Lletres i vins.

fedeFede Cortés es defineix a si mateix com un home que toca moltes tecles: treballa com a comptable administratiu i informàtic en una empresa local, ha tocat la bateria en diferents grups musicals, és secretari del Consell regulador de la DO Montsant i pare dels detectius Johnson & Johnson, “dos detectius que viuen a la plaça de la Quartera de Falset. De fet hi viuen i hi treballen, perquè el menjador del seu pis serveix també de despatx professional”.

Per aquells que encara no coneixen el Priorat, el Fede diu que “és un món rural que es manté com abans i que, tot i que és petit, té una gran varietat de microclimes i paisatges”.
Parlant de lletres i vins: “m’agrada el maridatge de vi i lectura ,i en aquest sentit he participat en diferents actes que combinen el vi i el gènere negre, com la trobada Ebre Negre de la qual en sóc organitzador”

En Fede creu que per beure un bon vi, “el millor lloc sempre és amb amics o en família, ja que beure vi sol crec que no és recomanable…”. I el lloc on acostuma a llegir és en una gandula, al seu jardí, després de dinar: “és el moment i el lloc ideal, per a mi, que no m’agrada llegir ni a la platja ni al llit”
fedellibre

I anem per les recomanacions. Recomana la lectura del seu llibre “J&J”Del Montsant als Andes (una història que passa al Priorat amb les aventures dels detectius falsetans Johnson &Johnson), i també el llibre que van editar els Independents per Falset, La Història d’un poble l’escriuen els seus habitants, on s’explica, entre d’altres coses, com va sorgir la Fira del Vi de Falset.

 

Com a secretari de la DO Montsant, li és difícil i compromès recomanar un sol vi:

Viblancdomaixí que m’inclino pels vins blancs de la DO Montsant, envellits i passats per fusta, que són pocs però són molts diferents de tots els blancs als que estem acostumats. El vi genèric de la DOM és un molt bon vi, per exemple”.

Gràcies Fede!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s