CINECLUB

lleixes_blogspot_com_cineSempre s’ha dit que l’estiu es una bona època per a llegir clàssics, aprofitant les vacances i que tots tenim una mica mes de lleure.  És un bon moment – o no- per al Guerra i pau, Madame Bovary, Moby Dick….
Ben mirat però, l’estiu també pot ser ideal per animar-se a descobrir o revisar alguns dels grans clàssics del cinema, tenint en compte que la cartellera fluixera a l’estiu i que a la TV en obert tenen el mal costum de no programar pel·lícules de mès de trenta anys.
Si no sabeu per on començar, i us agradaria que els vostres fills s’instruïssin  mínimament , us recomanem la lectura de Cineclub, de David Gilmour:  podeu fer com el protagonista de la història.

David Gilmour és un crític de cinema sense feina que intenta convèncer el seu fill Jesse, de quinze anys, que faci els deures. Quan s’adona que en Jesse està començant a veure el tema de l’escola com una cosa pesada i carregosa, ofereix al seu fill un tracte ben poc convencional: pot deixar d’anar a l’escola i no treballar ni pagar lloguer, però haurà de veure tres pel·lícules setmanals amb el seu pare. Setmana rere setmana, asseguts al sofà, pare i fill miren pel·lícules de tota mena, des d’Amor a boca de canó fins a La llavor del diable passant per Showgirls i pel·lícules d’Akira Kurosawa, Martin Scorsese, Brian DePalma, Billy Wilder, entre d’altres. Les pel·lícules els ajuden a parlar sobre la vida d’en Jesse i els seus petits drames sentimentals amb jovenetes volubles que li trenquen el cor a cada separació.
Cineclub és un relat autobiogràfic brillant i poc convencional sobre la relació entre un pare i un fill en el difícil procés de l’adolescència, en què els protagonistes, a mesura que en el cineclub setmanal parlen de dones, música, feina, drogues, diners, amor i amistat, veuen com les seves vides cambien de manera sorprenent.

índexAra bé, si voleu anar per feina, a la biblioteca disposem dels  clàssics mès coneguts (Casablanca, Mogambo, El Tercer hombre, Rebelde sin causa, La Doce vita ) però també en tenim d’altres de menys anomenada que són també imprescindibles per a una cultura cinematogràfica bàsica,  com per exemple Tot sobre Eva, de Joseph L. Mankiewicz, Ninotchka, d’ Ernst Lubitsch, Un, dos tres, de Billy Wilder o perquè no, un clàssic “made in Spain”, Bienvenido, Mister Marshall, de Luis Garcia Berlanga.

L’estiu dóna per a molt! No dubteu en fer un tomb per la nostra secció de Clàssics del cinema.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s