Avui us volem recomanar aquest àlbum il·lustrat (que per fi podem llegir en català de la mà de Miquel Desclot i de l’Ed. Kalandraka) per diversos motius.
Primer, perquè és una historia deliciosa en tots els sentits. Segon, perquè és un llibre que figura a la llista confeccionada per l’American Library Association dels 100 llibres més provocadors que van ser censurats a les biblioteques públiques i escolars dels EUA (va escandalitzar moltes persones d’idees conservadores, entre altres raons pel fet que en algunes imatges apareix el petit protagonista nu). I tercer perquè el proper mes d’octubre l’alimentació i els aliments seran el tema central de la biblioteca.
El llibre, publicat el 1971, ens explica l’aventura d’en Quel:
És de nit i en Quel està estirat al seu llit i sent sorolls. Es sobresalta i es desperta. De sobte, tota la ciutat de Nova York es transforma en una immensa cuina nocturna, plena de gratacels fets de llaunes, flascons i envasos de cartró. En Quel, acompanyat de tres forners grassonets molt semblants a l’actor Oliver Hardy , juga amb tota mena de fluids i ingredients culinaris mentre la resta de la humanitat dorm. Un clàssic reserva del gran Maurice Sendak.
Feu-ne un tastet d’oïda en castellà
O bé el podeu agafar en préstec a la Biblioteca
Bon profit!