La Lectura del mes del Club de lectura per a nois i noies

clubnoisnoiesAquesta setmana varem fer la darrera trobada de la temporada del Club de Lectura per a nois i noies, i varem comentar el llibre Estimada Theo, una lectura que ha agradat molt.

Els pares de la Lea estan separats des de fa molt temps. La mare ha refet la seva vida i s’ha tornat a casar. No obstant això, el pare canvia amb freqüència de parelles, fins que un dia apareix la Theo a la seva vida. Ella és diferent a les demés, no complau a la Lea com ho feien les altres dones, sinó que li explica històries fascinants sobre Grècia i la seva mitologia. A poc a poc s’anirà guanyant l’afecte de la nena fins a establir una gran
amistat amb ella. La relació sentimental entre els adults acaba per trencar-se, però Lea espera a complir els 18 anys per poder tornar a retrobar-se amb Theo.Estimada TheoLa història reflecteix molt bé la situació familiar que en ocasions es presenta quan uns pares se separen i els complexos processos pels quals a vegades cal passar. Per a la protagonista no és fàcil i menys sent menor d’edat.
La història també reflecteix les possibilitats de canvis a l’interior d’una persona, aliens  a la seva voluntat. En complir els divuit anys,Lea sent que tot és diferent. És lliure d’actuar com vulgui sense haver de demanar permís als pares. El seu somni de viatjar i poder retrobar-se amb Theo per fi es compleix sense que ningú l’hi prohibeixi.

L’autora, Anne Vantal neix a París el 1956. A la Universitat, cursa estudis de Xinès, Anglès i Lletres modernes. Durant dos anys, viatja a l’estranger per a fer classes d’idiomes. Després, es fa crítica literària i periodista.
Paral·lelament treballa en el món de l’edició. L’any 2003, es llança a l’aventura d’escriure novel·les juvenils amb Per què no tinc els ulls blaus. L’any 2005, Estimada Theo va guanyar el Premi Sorcières, premi atorgat per les llibreries franceses especialitzades en literatura juvenil.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s