La darrera lectura del club no ha deixat indiferent a cap de les lectores. Amb una prosa excel•lent, increïblement visual i efectiva, i amb uns temes universals com la maternitat, la felicitat, la culpa o el perdó, El far entre oceans planteja un difícil dilema moral.
1926. El Tom i la Isabel Sherbourne, una jove parella que no ha pogut tenir fills, són els encarregats del far d’una remota illa d’Austràlia. Duen una vida tranquil•la, completament aïllats de la resta del món, fins que un matí de primavera apareix a la platja una barca amb dos cossos: una nena i un home mort.
La decisió de la Isabel de quedar-se la criatura i fer-la passar per seva obliga el Tom a silenciar un naufragi davant les autoritats, i aviat obre una fissura en la seva relació. Una fissura que es tensarà fins al límit dos anys després, quan tornin al continent i ja no puguin obviar que hi ha altres persones al món –i que una d’elles fa temps que busca la criatura.
Ben aviat podreu veure l’adaptació cinematogràfica de l’obra, protagonitzada per Michael Fassbender, Alicia Vikander i Rachel Weisz.
L’autora, Margot L. Stedman, va nèixer i crèixer a Austràlia, a Perth. Més tard va treballar a Londres com a advocada, però sentia que volia provar d’escriure. Durant unes vacances a Grècia va provar l’escriptura creativa i va començar a escriure. Actualment continua estudiant escriptura creativa a temps parcial a la Universitat de Londres.
El Far entre oceans és la seva primera novel•la.
“Una novel•la on les contradiccions ens fan reflexionar sobre el poder de les mentides, els valors ètics i morals i els estereotips de família i de felicitat que regnaven en aquells temps i que encara perduren de manera latent a la societat. L’amor pot ser la mida del dolor doncs només et pot fer mal aquells qui més estimes, l’amor pot ser tòxic i enterbolir-te l’ànima tornant-se interessant per al propi benefici.” Núria Sánchez Vicente, a Llibres per llegir.