Presentació de El nazi de Siurana

Toni pres.NaziLa Biblioteca de Falset es va quedar petita ahir per la presentació del llibre El nazi de Siurana del nostre autor De capçalera, Toni Orensanz. La presentació va fer-la Miquel Martorell, historiador local de Siurana i Cornudella, un gran promotor de la cultura i del turisme a la zona nord del Priorat, un home que va viure a dalt a Siurana on va conèixer Jan Buyse, el nazi protagonista del llibre.

Aquest treball d’investigació periodística explica la recerca sobre la veritable identitat d’un belga que es va amagar  a la preciosa i inaccessible vila de Siurana on es va  construir un xalet immens i va viure fins als vuitanta-nou anys, reconegut, aplaudit i homenatjat pels seus mèrits muntanyencs . Tothom coneixia l’amagatall com el xalet del nazi o el xalet del belga. És possible que aquest veí de Siurana  fos oficial d’un cos d’elit de les SS i una peça clau de l’ocupació nazi de Bèlgica? I quin paper hi va jugar la seva dona, Anita Salden, en aquesta història?

El llibre de Toni Orensanz, publicat per Ara Llibres, ja va per la tercera edició. Us deixem aqui el reportatge que n’ha fet la Tribu de Catalunya Ràdio.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s