Els dijous del club: Coses que no podrem evitar

portada_coses-que-no-podrem-evitar_veronica-sanchez-orpella_201503031150La darrera lectura del Club, Coses que no podrem evitar, de Verónica Sánchez Orpella,  és una novel·la que ens explica la història d’un adolescent de Barcelona que canvia la rutina quan el seu pare –figura intermitent en la seva vida– el convida a emprendre un viatge d’un any per Àsia. Empès per l’esperit aventurer de la pel·lícula Into the Wild, però també amb la sensació de descontrol vital típica de l’edat, el protagonista comença una travessia que el portarà per Rússia, Mongòlia, la Xina, el Tibet i el Nepal. Un periple que l’allunyarà de les dones de la seva vida, els referents més importants del protagonista, amb qui haurà de definir noves relacions a distància.

Coses que no podrem evitar és una novel.la narrada a través de missatges llargs de correu durant el viatge que canviarà la vida del nostre protagonista, o potser, no? Qui sap?
Aquest viatge és també una forma de recerca personal i de trobar-se a si mateix, entre notes musicals, mil històries, referències a altres novel.les o pel.lícules, a més de reflexions entre línies que sempre ens ve bé profunditzar.

L’obra va guanyar el Premi Carlemany de 2014. L’autora, entre 2011 i 2012 va viatjar set mesos per Àsia (Rússia, Mongòlia, la Xina, el Tibet, el Nepal, Bhutan, el sud-est asiàtic i Nova Zelanda) i allà es va començar a gestar aquesta novel.la. Ha fet de marinera i és llicenciada en humanitats i en periodisme. Ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació —com a redactora a El País (2008), amb ressenyes literàries a la revista Quimera (2009-2010) i fent la contraportada dels dilluns de l’edició de Barcelona del diari El Punt (2008-2011)— i des del 2008 és professora de llengua, literatura i història a Aula Escola Europea.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s