Els Dijous del Club: El dia de l’escórpora

Aquest dijous passat varem fer la darrera trobada de la sisena temporada  del Club de Lectura, i per aquest motiu va visitar-nos l’autor del llibre llegit, Miquel Bonet Pinyol.

La novel.la va ser la  guanyadora del V Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils Josep Lluís Savall 2013, una història rocambolesca ambientada en un poble de la costa.

“Tot és a punt: les platges, els xiringuitos, els hotels i els barrils de cervesa. Enguany, però, hi ha alguna cosa diferent i inesperada que ronda la mar, distorsionant lleugerament una temporada d’estiu que comença d’esma. Algú hi veurà una ombra amenaçadora; altres, la manifestació terrible d’un misteri local secular. Per a l’emigrant que torna al seu poble encara s’ha de veure si esdevindrà una nova esperança o una condemna definitiva.

El dia de l’escórpora és una revisió mediterrània del mite fílmic de Tiburón, on s’aborda, en una narració trepidant i simbòlica, la fascinació dels homes -inexplicable, sent com són animals de terra ferma- per la cosa marítima.”

Aquesta és la primera novela de Miquel Bonet Pinyol, reusenc resident a Cambrils, que entre d’altres coses es dedica a la crítica gastronomica, com podeu comprovar a Coses de menjar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s