Liceu Bib: la biblioteca us porta al Liceu

Liceu 2018El Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Gran Teatre del Liceu col·laboren plegats per segon any consecutiu a través del LiceuBIB, un projecte que té per objectiu  promoure la cultura literària i operística, així com crear nous lectors i espectadors de textos clàssics de la literatura universal i de representacions d’òpera  per augmentar la qualitat de la recepció d’aquestes expressions culturals.

La Biblioteca de Falset participa en el projecte i us porta el 4 de març  a veure l’ópera Romeu i julieta,  la història d’amor més cèlebre de la literatura convertida en la més fidel aproximació a la tragèdia original de Shakespeare, gràcies al talent de Charles Gounod, un dels grans representants del drama líric francès. Roméo et Juliette torna a l’escenari del Gran Teatre del Liceu després de 32 anys d’absència. I ho fa dirigit per Josep Pons, coprotagonitzat per Saimir Pirgu i Aida Garifullina, i en coproducció amb The Santa Fe Opera. El muntatge d’Stephen Lawless situa l’acció original en el context de la Guerra Civil dels Estats Units (1861-1865). Els amants viuen en un clàssic marc mortuori, com una prefiguració que condicionarà fatalment el seu destí des de l’inici del seu enamorament.

El Liceu proporciona a les biblioteques participants una conferència d’introducció a cada obra operística. Així doncs el proper 8 de febrer Pol Aviñó vindrà a la biblioteca a parlar-nos de Romeu i Julieta de Charles Gounod.

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s