Llibres per a descobrir el cos humà amb humor

El mapa de mi cuerpo, de Genichiro Yagyu

La col·lecció “El mapa de mi cuerpo” de l’editorial valenciana Media Vaca està formada per sis títols:

IMG_5832Agujeros de la nariz, Plantas de los pies, Tetas, Dientes, Costras i Ombligo. Són llibres informatius però el seu to els fa molt especials: informació de manera veraç, divertida, emotiva i fins i tot gamberra.

Els protagonistes dels llibres, que tenen crostes, mocs, plantes dels peus, borrissol al melic o pits incipients, experimenten el que significa arrencar les crostes, furgar el melic, menjar-se els mocs o plasmar les seves empremtes en una superfície; es plantegen el per què d’aquests mecanismes, de l’aparició d’aquests fluids, de l’existència d’aquestes cicatrius i protuberàncies; i aquestes experiències prèvies són les que serveixen de base per analitzar amb un exquisit rigor científic i una claredat envejable els mecanismes íntims de la cicatrització, la respiració, la concepció i l’embaràs, la marxa o la lactància.

Tots els llibres han estat supervisats per doctors als quals se’ls agraeix l’ajut en cada un d’ells, als japonesos i als espanyols que han cuidat la traducció.

El seu autor, Genichiro Yagyu és japonès. De nen tenia mala vista i portava unes ulleres rodones de muntura blanca que semblaven rodanxes de naps, de manera que a l’escola li deien «ulleres de nap». Això el va fer pensar durant algun temps. Quan va deixar de donar-li importància, va començar a preocupar-se per les seves natges grassonetes, i més tard pels seus forats del nas. Després de tant mirar-se i de mirar els altres, era natural que acabés fent aquests llibres per conèixer una mica millor el nostre cos i comprendre el seu funcionament.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s