Recomanacions d’estiu I

Akirara books és una editorial nascuda el 2018 que  publica llibres de producció pròpia, curosament escrits i il·lustrats, en tres edicions a la vegada: en català, castellà i portuguès. La seva voluntat és oferir materials per acompanyar els infants en el cultiu de la saviesa, la interioritat i la qualitat humana.

Us volem proposar dos llibres per aquest estiu, La Platja dels inútils i Mariner de terra endins. Desitgem que siguin una bona lectura pels els més petits —i no tan petits de casa.

índiceLa platja dels inútils d’Alex Nogués i il·lustracions de Bea Enriquez, és un llibre que  interpel·la als pares. Què volem que siguin els nostres fills? Volem que siguin feliços?  La Sofia suspèn sempre les matemàtiques, però en canvi toca molt bé la guitarra i li agrada molt Kandinsky, i com que van a viure amb la família prop d’una platja, coneix gent molt curiosa: un senyor que fa una col·lecció de pals, altres que toquen el violí. El pare li diu que ha de buscar una feina de profit i que tot el que fa, com ara col·leccionar petxines, no val per a res. I per aquesta raó ella decideix que de gran vol ser inútil. El diari d’una nena de 6è de primària carregat d’humor i sinceritat, amb fragments de gran profunditat filosòfica.

índicem

Mariner de terra endins, de Laia de Ahumada i il·lustracions de Gemma Capdevila és un relat breu i profund inspirat en una història real. En Jan s’havia passat la vida viatjant en un veler amb els pares i ara passarà el primer estiu a la muntanya, sol amb l’àvia.  Haurà de descobrir els secrets de la terra, tal com coneix els del mar. En el seu quadern de bitàcola anirà anotant aquests descobriments i, sense gairebé adonar-se’n, deixarà enrere la infància. Una història de  la vida a l’alta muntanya que ens desvela secrets de la natura i alguns costums i rituals estiuencs.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s