Centenari Rodari

El proper divendres, 23 d’octubre de 2020, farà cent anys del naixement de Gianni Rodari, escriptor, periodista i pedagog, però sobretot un revolucionari de la literatura infantil, un difusor i promotor de la fantasia, la creativitat i la imaginació com a eines per a canviar el món.

L’any 1970, en rebre el Premi Andersen (el guardó internacional més prestigiòs de literatura infantil) pel conjunt de la seva obra, va afirmar:

“Cal tenir una gran fantasia, una forta imaginació per ser un gran científic —per imaginar coses que no existeixen encara—, per imaginar un món millor d’aquell en què vivim i posar-se a treballar per construir-lo…”

“Jo crec que les rondalles, les velles i les noves, poden contribuir a educar la ment. La rondalla és el lloc de totes les hipòtesis: elles ens poden donar claus per entrar en la realitat per nous camins, poden ajudar l’infant a conèixer el món.”

Les aventures d’en Cebeta, Contes per telèfon, Els negocis del senyor gat, Tirallongues del cel i de la terra, Els viatges d’en Joan Esquenadret…. per posar un exemple de les seves obres més conegudes.

Us convidem a llegir les seves històries, contes i poemes, i com deia Rodari a la Gramàtica de la fantasia,”espero que aquestes pàgines puguin ser útils a qui creu en la necessitat que la imaginació ocupi un lloc en l’educació, a qui té confiança en la creativitat infantil, a qui coneix el valor d’alliberament que pot tenir la paraula”

Trobareu tots els seus llibres disponibles a les biblioteques públiques de Catalunya.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s