CODECLUB: iniciació a la programació d’ordinadors a #Bibliofalset

ccb_cartellCodeclub a les biblioteques és una iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat, que juntament amb Codeclubcat i les universitats UOC i UPC vol iniciar als nens i nenes d’entre 10 i 12 anys a la programació d’ordinadors. Actualment 20 biblioteques col·laboren en el projecte, entre elles la Biblioteca de Falset.
Es tracta de tallers gratuïts d’una hora i mitja de durada que es faran a la Biblioteca en grups reduïts i conduïts per voluntaris de la Universitat Oberta de Catalunya i de la Universitat Politècnica de Catalunya. S’efectuaran 12 sessions d’aquests tallers que s’iniciaran properament.
La missió del codeclubcat.org és poder oferir a cada infant de Catalunya la possibilitat d’aprendre a programar ordinadors. Disposen d’una sèrie de materials didàctics que han estat pensats amb l’objectiu de que els nens puguin aprendre els fonaments de la programació a través de l’estimulació de la seva creativitat. Aquestes activitats es duen a terme en horari extra-escolar, en forma de “clubs de codi” o “codeclubs” i estan totalment organitzades i gestionades per voluntaris.
Aquest projecte vol treballar la creativitat, la planificació i el pensament crític a través de la programació de jocs i incentivar les vocacions científico-tecnològiques entre els infants.
La idea original dels Code Clubs va sorgir a l’abril de l’any 2012 al Regne Unit, de la mà de la Clare Sutcliffe i la Linda Sandvik . Contra tot pronòstic, en menys d’un any es van crear més de 800 clubs repartits per tot el Regne Unit. A principis d’estiu del 2013 es va decidir ampliar la proposta arreu del món.
Ben aviat us informarem de l’inici del Codeclub a Falset i de les inscripcions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s