Els Divendres de Lletres i Vins: Montse Mora

Com en els darrers tres anys, el maig és el mes de Biblioteques amb DO a la Biblioteca de Falset. Tot un seguit d’activitats cada setmana relacionades amb lletres i vins. I cada divendres, al nostre bloc, l’entrevista a persones del món de la cultura del vi. Avui, Montse Mora.

montseSóc Montse Mora, tinc 56 anys nascuda a Terrassa.
Sóc filla, mare i preparant-me per ser àvia.
Ja fa uns anys que em vaig plantejar fer un canvi d’ orientació professional, primer prenent contacte amb els diferents entorns naturals i els treballs de camp corresponents i actualment estudiant 2on de Grau Superior de Viticultura a l’Escola d’Enologia Jaume Ciurana de Falset per aprendre i saber més del món de la vinya i del vi.

Recomanes el Priorat perquè….

Pel seu fet diferencial, la geografia natural que l’ envolta té molt a veure, ajuda i ho ha fet generant al llarg dels anys persones fortes, lluitadores, silencioses que les ha portat a no rendir-se mai a creure en la seva terra i els seus fruits. Ara observar la prosperitat del Priorat és el més gratificant a tots els anys de penúries i esforços.

El millor moment per beure un vi…

Sempre pot ser un bon moment, el pot fer la companyia dels amics, d’ una persona estimada i també estant sola es pot gaudir d’ un bon vi.
Cada situació és diferent pel que caldrà saber triar el vi que ens inspira cada trobada.

El millor moment i lloc per llegir.

Depèn, de l’ època de l’ any, del lloc i de les ganes.
Tot i que m’ agrada molt llegir tinc temporades, haig de dosificar-me perquè quan començo un llibre més difícil regular la lectura, per això últimament faig intensius de lectura a l’ estiu, i el llibre del moment m’ acompanya a tot arreu fins que l’ acabo. Prefereixo un lloc de lectura tranquil com pot ser el camp o la platja tot i que quan estic immersa en la lectura no sento els sorolls.

Quins llibres ens recomanes i perquè?

los_pilares_de_la_tierra-libroLos Pilares de la Tierra” de Ken Follet : em va impressionar per la manera de relativitzar els problemes de subsistència en que vivien, les costums, la dificultat que suposava viure un dia més acceptant situacions límits per aconseguir l’ objectiu final que era aprendre dels mestres els seus coneixements per alçar temples i construccions mirant de superar les anteriors.

També m’ agrada una escriptora colombiana Angela Becerra per la riquesa del seu vocabulari i la diversitat en la construcció de les seves històries.
El Asedio” de Arturo Pérez Reverte per la seva intriga.
M’ agraden gèneres diferents que m’ atrauen per la manera com s’ expressa l’autor.

Quin vi ens recomanes i perquè?

vinyalisardaDe vins al Priorat no en falten n’ hi ha de molt bons. He triat aquest perquè em va impressionar molt la primera vegada que el vaig tastar per mi és un fet diferencial entre els blancs del Priorat, Vinya Llisarda de Celler Gran Clos.

Gràcies Montse!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s